Va'aiga fa'ava-o-malo maualalo-carbon ma avanoa i le lumana'i

1. O lo'o fuafua Duravit e fau le falegaosimea fa'atau sima muamua i le lalolagi i Kanata
O Duravit, o le kamupani ta'uta'ua Siamani o mea'a'amea mama, na fa'ailoa talu ai nei o le a ia fausia le fa'ato'aga fa'ato'aga muamua o le tau-neutral i le lalolagi i lona fale gaosi Matane i Quebec, Kanata.O le laau e tusa ma le 140,000 sikuea mita ma o le a gaosia 450,000 vaega sima i le tausaga, ma maua ai 240 galuega fou.I le taimi o le fana, o le a faʻaaogaina e le fale sima fou a Duravit le afi eletise muamua a le lalolagi e faʻaaogaina e le eletise.Ole malosiaga fa'afouina e sau mai le fale eletise a Hydro-Quebec i Kanata.O le faʻaaogaina o lenei tekonolosi faʻaonaponei e faʻaitiitia ai le CO2 emisi e tusa ma le 9,000 tone i le tausaga faʻatusatusa i auala masani.O le laau, lea o le a faʻaaogaina i le 2025, o le nofoaga muamua o le gaosiga a Duravit i Amerika i Matu.O loʻo faʻamoemoe le kamupani e tuʻuina atu oloa i le maketi i Amerika i Matu ae o loʻo faʻafefeteina.Punavai: Duravit (Kanata) upega tafaʻilagi aloaia.

2. Na faalauiloa e le Biden-Harris Administration le $135 miliona o fesoasoani e faaitiitia ai le kasa mai le vaega o alamanuia a Amerika.
I le aso 15 o Iuni, na faalauiloa ai e le US Department of Energy (DOE) le $135 miliona mo le lagolagoina o le 40 alamanuia decarbonization projects i lalo o le auivi o le Industrial Reduction Technologies Development Program (TIEReD), lea e faʻamoemoe e atiaʻe suiga autu tau alamanuia ma tekonolosi fou e faʻaitiitia ai le kaponi alamanuia. fa'aoso ma fesoasoani i le atunu'u ina ia maua se tamaoaiga e leai se fa'aletupe.Mai le aofaʻi, $16.4 miliona o le a lagolagoina le lima sima ma sima galuega decarbonization o le a atiina ae le isi augatupulaga fau sima ma auala faagasologa, faapea foi le carbon pueina ma le faaaogaina tekinolosi, ma le $20.4 miliona o le a lagolagoina e fitu intersectoral decarbonization galuega faatino o le a atiina ae tekinolosi fou mo. fa'asao malosi ma le fa'aitiitia o le fa'aosoina i le tele o vaega tau alamanuia, e aofia ai pamu vevela fale gaosi oloa ma le fa'atupuina o le eletise o le vevela o le vevela maualalo.Punavai: US Department of Energy website.
图片 1
3. Ua fuafuaina e Ausetalia le 900 megawatts o galuega ole malosi ole la e fesoasoani ai i galuega faatino ole malosi ole hydrogen.
O le Pollination, ose kamupani fa'afaigaluegaina o malosiaga mama a Ausetalia, o lo'o fuafua e faipa'aga ma i latou e ona fanua fa'aleaganu'u i Ausetalia i Sisifo e fausia se fa'ato'aga tele a le la o le a avea ma se tasi o galuega tele a Ausetalia e o'o mai i le taimi nei.O le faatoaga a le la o se vaega o le East Kimberley Clean Energy Project, lea e fa'amoemoe e fausia se nofoaga e gaosia ai le hydrogen ma le ammonia i le itu i matu sisifo o le atunu'u.O le poloketi o loʻo faʻamoemoe e amata faʻagaioiga i le 2028 ma o le a fuafuaina, fatuina ma pulea e Ausetalia Indigenous Clean Energy (ACE) Paaga.O le kamupani faipaaga o lo'o umia tutusa e tagata e ana le fanua o lo'o i ai le poloketi.Ina ia gaosia le hydrogen lanu meamata, o le a faʻaaogaina e le poloketi le vai fou mai le Vaituloto o Kununurra ma le malosi o le vai mai le Ord hydropower station i Lake Argyle, faʻatasi ma le malosi o le la, lea o le a tuʻuina atu e ala i se paipa fou i le taulaga o Wyndham, o se "sauni mo. auina atu i fafo” taulaga.I le uafu, o le a liua le hydrogen green i le ammonia lanumeamata, lea e fa'amoemoe e maua ai le tusa ma le 250,000 tone o le ammonia lanu meamata i le tausaga e tu'uina atu ai le fa'atosina ma mea pāpā i totonu o maketi i totonu o le atunu'u ma fafo.


Taimi meli: Sep-13-2023